Nistelrooy želi opet u Englesku
I Gago napušta Real

Nistelrooy želi opet u Englesku

Fernando Gago i Ruud Van Nistelrooy u januaru će napustiti Real Madrid, objavili su španski mediji.

Sportski dnevnik "AS" naveo je da je Gago zatražio da ga Real posudi argentinskom klubu Boca Juniors.

Dvadesettrogodišnji Gago došao je u Real upravo iz Boce u januaru 2007., ali nikada nije bio među prvih 11 igrača u sastavu kraljevskog kluba.

"AS" navodi da je Gagov prioritet da se vrati u reprezentaciju Argentine, što neće moći ako ostane u Realu gdje uglavnom sjedi na klupi za rezervne igrače.

Dnevni list "Sport" naveo je da Van Nistelrooy 'očajnički' želi da napusti Real i vrati se u Englesku, vjerovatno u Liverpool.

Tridesettrogodišnji Van Nistelrooy došao je u Real iz Manchester Uniteda u julu 2006. Krajem 2008. povrijedio je koljeno, zbog čega je izgubio mjesto u prvoj postavi Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.