Nistelrooy želi zaigrati na EP-u

Holanđanin i dalje ambiciozan

Nistelrooy želi zaigrati na EP-u

Edmir Škorić

Ruud van Nistelrooyju se nije "srušio svijet" nakon što je HSV odlučio zadržati ga i odbiti Realovu ponudu. Dapače, iskusni Holanđanin sada želi zaigrati na Europskom prvenstvu naredne godine u Poljskoj i Ukrajini.

Nistelrooy je bio nadomak povratka u Madrid, no u Hamburgu nisu imali namjeru prodati iskusnog napadača. I pored toga, bivši golgeter Manchester Uniteda okreće stranicu, te ima nove ciljeve.

"Bio sam razočaran što nisam imao mjesto u momčadi za SP, iako mi to i nije bilo iznenađujuće. Ali, bio bi san još jednom zaigrati na velikom natjecanju. Znam da imam 34 godine, ali mogu bar još dvije godine igrati na vrhunskoj razini i uvjeren sam da mogu pomoći reprezentaciji", kazao je Nistelrooy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.