Njegovo veličanstvo Zlatan Ibrahimović

Dva gola Zlatana za prvi trijumf PSG-a

Njegovo veličanstvo Zlatan Ibrahimović

Adnan Beganović

Četiri utakmice trebale su fudbalerima PSG-a da dođu do prve pobjede u prvenstvu, a i do nje bi teško došli da nije bilo fenomenalnog Zlatana Ibrahimovića.

U derbiju 4. kola Ligue 1 PSG je na gostovanju kod Lilea slavio sa 2:1, a oba pogotka za momčad iz glavnog grada Francuske postigao je fenomenalni Zlatan Ibrahimović.

Već u prvom napadu na utakmici PSG je došao do prednosti. Menez je asistirao, a Ibrahimović savladao Landreau.

Međutim, domaći nisu klonuli duhom i već u 12. minuti došli su do izjednačenja. Payet je uposlio Chedjoua, koji je udarcem glavom savladao Sirigua.

Neriješeno je bilo do 21. minute kada na scenu ponovo stupa Ibrahimović, koji nakon asistencije Pastorea pogađa za kasnije će se ispostaviti, prvu pobjedu PSG-a.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.