Njemačka, Belgija i Austrija uvjerljivi

Grupa A

Njemačka, Belgija i Austrija uvjerljivi

E. Škorić

Tri utakmice pretposljednjeg kola u grupi A kvalifikacija za EP 2012 donijelo je čak 14 golova. Uvjerljive pobjede ostvarili su Austrija, Belgija te Njemačka.

Njemačka je u devetoj utakmici ostvarila i devetu pobjedu, unatoč činjenici da su odavno osigurali direktan plasman te da su gostovali u Istanbulu. Izabranici Joachima Loewa s 3:1 savladali su Tursku.

Strijelci za Elf bili su Mario Gomez, Thomas Muller i Bastian Schweinsteiger, dok je jedini gol za Turke postigao Hakan Balta.

Poraz Turske na najbolji mogući način - pobjedom nad Kazahstanom - iskoristila je Belgija, koja je tako došla na drugu poziciju. Belgijanci su pred svojim navijačima deklasirali protivnika s 4:1.

Tako Belgija sada ma 15 bodova, bod više od Turske. No, Belgija, želi li u baraž, mora slaviti na teškom gostovanju u Njemačkoj, što će biti jako, jako teško. Turska, pak, u zadnjem kolu dočekuje Azerbejdžan.

U dobroj poziciji je i Austrija, koja ima jednako bodova kao i Turska (14) te gostovanje Kazahstanu u utorak. Austrijanci su s 4:1 deklasirali Azerbejdžan.

Grupa A:

Azerbejdžan - Austrija 1:4 (Nadyrov 74/ Ivanschitz 34, Janko 51, 52, Junuzović 90)
Turska - Njemačka 1:3 (Balta 79/ Gomez 35, Muller 66, Schweinsteiger 86 - penal)
Belgija - Kazahstan 4:1 (Simons 40 - penal, Hazard 43, Evstigneyev 84 - autogol/ Nurdauletov 86 - penal)

Poredak:
Njemačka 27, Belgija 15, Turska 14, Austrija 14, Azerbejdžan 7, Kazahstan 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.