Njemačka domaćin Evropskog prvenstva 2024. godine
(Foto: EPA)

UEFA odlučila

Njemačka domaćin Evropskog prvenstva 2024. godine

M. Šljivak

Evropsko prvenstvo 2024. godine biće održano u Njemačkoj, potvrđeno je danas iz Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Na sjednici Izvršnog komiteta UEFA razmatrane su ponude za organizaciju Eura 2024. godine. Biralo se između Turske i Njemačke i na kraju je UEFA organizaciju dodijelila Njemačkoj.

Na EP 2024. godine igraće 24 reprezentacije. Biće odigrana 51 utakmica u 32 dana juna i jula, a gradovi domaćini će biti Berlin, Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen. Hamburg, Leipzig, Munhcen i Stuttgart.

Domaćin finalne utakmice biće Olimpijski stadion u Berlinu.

Interesantno je da je Turskoj ovo četvrti poraz u ponudama za organizaciju Evropskog prvenstva, a Njemačka je izabrana zbog prednosti u infrastrukturi, aerodromima, putevima i stadionima.

Također, UEFA je utvrdila da se u Turskoj krše i ljudska prava. Sve je to išlo u prilog Njemačkoj koja je na kraju dobila organizaciju EP.

Promo

Top Komentari

Saimai1316
24 nova modeena stadiona Turska izgradila,realno ne mogu sa Njemackom u infrastrukturi ali ako je moguce dodijeliti prvenstvo jednoj ukrajini poljskoj austriji svicarskoj juznoj africi brazilu onda je u ovoj grupi Turska apsolutna elita za njih sto je tice stadiona.u svicarskoj i austriji zajedno nema ni upola modeenih stadiona kao u turskoj..e sad kao u turskoj se krse ljudska prava.pa ko ih vise krsi od njemacke.muslimani nemaju nikakva prava nedaju im kurban da zakolju nedaju da imaju dzamije onako kako bi trebalo da bude i onda o tom licemjerju ne vrijedi ni pricati
27 10
casimiro
Eto u kataru se ne krse ljucka prava!
14 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi