Njemačka i Norveška bez SP-a

Baraž za rukometno prvenstvo svijeta

Njemačka i Norveška bez SP-a

Edmir Škorić

Nakon Srbije, bez plasmana na Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru naredne godine ostale su i reprezentacije Njemačke i Norveške.

Njemačka je u prvom susretu poražena od Poljske sa 25:24, a i pred svojim navijačima je minimalno savladana.

Nijemci su vodili 14:10 na poluvremenu i nekako se činilo da će se ipak na kraju izboriti za Svjestko prvenstvo, ali Poljaci u nastavku rade preokret i dolaze do slavlja.

Norveška je pokušala kod kuće nadoknaditi dva gola zaostatka protiv Austrije (26:28). Gosti su vodili 17:13 na poluvremenu, Norvežani uspijevaju preokrenuti u posljednjih desetak minuta, ali ne i ostvariti pobjedu s tri gola razlike. Meč je završen rezultatom 28:28.

Ranije je, podsjetimo, Češka razbila Srbiju sa 33:21 i prošla na SP, dok je Rusija ovjerila svoj plasman novom sigurnom pobjedom nad Litvanijom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.