Nogometaš u Njemačkoj udario glavom od betonski zid u želji da stigne loptu

Nesretan slučaj

Nogometaš u Njemačkoj udario glavom od betonski zid u želji da stigne loptu

Edmir Škorić

U subotnjoj utakmici njemačke 4. lige dogodio se nesretan i jako opasan događaj.

Igrač Chemie Leipziga Denis Japel udario je glavom u betonski zid. Kako je saopćeno iz nogometnog kluba, povreda se nije pokazala ozbiljnom, iako je izgledalo baš tako.

Do nesreće je došlo tokom gostovanja kod Chemnitzera u 7. kolu njemačke Regionalllige Nordost.

Gosti su u konačnici uspjeli doći do gola, a za 1:0 u 80. minuti pogodio je Dennis Mast. Time je ekipa iz Leipziga napredovala na šesto mjesto na tabeli.

Subotnji susret sigurno će dugo pamtiti oba kluba i njihovi navijači. U 26. minuti vrlo opasna situacija u kojoj je sudjelovao gore spomenuti Japel.

Oglasi

Stoper gostiju borio se da izbaci loptu da ne ode u korner. Nijemcu to nije pošlo za rukom, a potjeru je platio zastrašujućim sudarom. 24-godišnjak se poskliznuo i svom snagom udario glavom u betonski zid. Japel je pao na tlo, ali je nakon nekog vremena sam napustio teren.

Odmah je prevezen u bolnicu, ali se ispostavilo da povreda nije teže pririode.

Trenutni lider takmičenja u 4. njemačkoj ligi Regionalliga Nordost je Berliner AK 07 sa 18 bodova. CZ Jena je druga (15 bodova), a na trećem mjestu je Babelsberg (15 bodova). Šesta ekipa Leipziga ima 13 bodova.

Sljedeća utakmica igra se u petak , 7. oktobra, a suparnik Chemieju bit će drugoplasirani tim CZ Jene.

Video možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi