Njemački Superkup u Aziji od sljedeće sezone?

Uli Hoeness želi ojačati takmičenje

Njemački Superkup u Aziji od sljedeće sezone?

Predsjednik Bayerna, Uli Hoeness, smatra da bi se njemački Superkup trebao održavati u Aziji, jer bi to donijelo veće prihode Bundesligi.

Takmičenje između osvajača Bundeslige i DFB Pokala održava se prije početka nove sezone, a Hoeness bi volio da se sljedeća manifestacija održi na azijskom kontinentu.

"Mogu zamisliti odigravanje Superkupa u Aziji. To bi bilo jako dobro za publicitet i ova opcija bi se trebala uzeti u razmatranje", rekao je Hoeness.

Prvi službeni Superkup održan je 1987. godine, ali takmičenje je ugašeno 1996. godine. Međutim, od 2010. godine je ponovo aktuelno, te se radi na njegovom promovisanju i jačanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.