NK Brotnjo pred gašenjem

Nekadašnji prvak BiH u nikad goroj situaciji

NK Brotnjo pred gašenjem

A. Beganović

Fudbalskom klubu Brotnjo, prvaku Bosne i Hercegovine iz 2000. godine, prijeti gašenje.

Zadnje dvije godine Brotnjo se takmiči u drugog federalnoj ligi Jug, a zbog nagomilanih problema, prije svega financijskih, igrači su stupili u štrajk i proteklog vikenda nisu odigrali utakmicu 22. kola protiv Rame.

Trener Davor Juričić kaže kako ova teška situacija traje već godinu dana. Ne trenira se zadnjih dvadeset dana, a sada su se igrači odlučili i na bojkot utakmica.

Pored plata koje kasne tri-četiri mjeseca, kazao je Juričić, još veći problem fudbalerima Brotnja predstavlja činjenica da je struja na Gradskom stadionu Bare isključena, pa nema nikakvih uslova za odigravanje utakmica.

"Najveća odgovornost je na čitlučkoj opštini, jer radi se o gradskom stadionu. Tu trenira 120 djece. Uvijek obećavaju: bit će, bit će, ali rješenja problema nema", istaknuo je trener Brotnja.

Deset godina nakon najvećeg uspjeha u istoriji kluba i nastupa u pretkolu Lige prvaka, Brotnjo bi mogao doživjeti sudbinu Posušja, još jednog bivšeg bh. premijerligaša koji je prije godinu dana ugasio seniorsku momčad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije