NK Čelik desetkovan dočekuje NK Široki Brijeg
Ćubara je u zimskom prelaznom roku stigao na Bilino polje, te ja na proljeće upisao devet nastupa za crno-crvene, a protiv Željezničara u prošlom kolu odigrao je i najbolju utakmicu, koja će mu možda biti i posljednja u dresu Čelika...

Zeničani bez sedmorice u posljednjem kolu

NK Čelik desetkovan dočekuje NK Široki Brijeg

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će u okviru posljednjeg kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Širokog Brijega. Iako utakmica nema rezultatskog značaja, sigurno je da se očekuje otvoren meč, gdje bi trebala najviše profitirati publika koja dođe na Bilino polje.

Čelik ove sezone u dva meča nije uspio savladati ekipu s Pecare, na Bilinom polju bilo je 1:1, dok je na Pecari bilo visokih 6:0 za tim Širokog Brijega. U trećoj utakmici svakako će Zeničani pokušati da ostvare pobjedu nad ekipom Širokog Brijega, te da sezonu završe na petoj poziciji, što bi nakon sezone 2012/13 kada su bili četvrti, bio najbolji plasman kluba na kraju prvenstva u posljednjih šest godina.

Za ovaj meč stručni štab se susreće s velikim problemima, od ranije su povrijeđeni Miletić i Vardo, dok su tri žuta kartona protiv Željezničara dobili Livaja i Dedić. Otežavajuća okolnost je i to što su jučer istekli ugovori za Marina Jurinu i Almira Ćubaru, dok je upitan i nastup Paschala Okolija, tako da će Zeničani protiv Širokog Brijega sigurno nastupiti desetkovani, s mnogo promjena u ekipi.

U tim će se nakon povrede vratiti Nermin Jamak, a moguć je i nastup Fenan Salčinovića. Od igrača koji bi mogli dobiti šansu u ovoj utakmici su: Adilović, Žuna, Blažević, Baban i Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako bez sedmorice igrača protiv tima s Pecare, crno-crveni će pokušati upisati tri boda i sezonu završiti u gornjem dijelu tabele, ali i od domaćih navijača se oprostiti s pobjedom.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi