NK Čelik nemoćan u Banjaluci: FK Borac na krilima Vranješa do pobjede

Trijumf banjalučkog tima

NK Čelik nemoćan u Banjaluci: FK Borac na krilima Vranješa do pobjede

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Borac je u sedmom kolu Premijer lige na svom terenu savladao zenički Čelik rezultatom 3:1.

Borac je od samog početka krenuo ofanzivno, a nakon nekoliko dobrih pokušaja uslijedilo je i prvo slavlje domaćih navijača.

Igrala se 10. minuta meča kada je se na ubačaj Radulovića iz kornera u kaznenom prostoru najbolje snalazi Stojan Vranješ i pogađa za 1:0.

Radost domaćih navijača trajala je samo osam minuta. Čelik je iz prve prave šanse izjednačio, a majstorski je glavom pogodio Aidin Mahmutović za 1:1.

Ipak, samo tri minute kasnije novi gol u mreži Čelika. Pogriješila je odbrana Čelika, a na pravom mjestu je ponovo Stojan Vranješ, koji pogađa za 2:1.

Potom se igra malo umirila, da bi Čelik tek u finišu prvog poluvremena dva puta zaprijetili. Prvo je u 37. minuti Fabian dobro šutirao iz slobodnjaka, Lučić je odbranio, a zatim je Huseinbašić dobro uhvatio volej, no udarac odlazi pored gola.

Na odmor se tako otišlo vodstvom domaćeg tima od 2:1.

U nastavku meča vidjeli smo izuzetno slabu utakmicu. Borac je u 63. minuti ostao bez Jovanovića koji je na opšte čuđenje isključen i to nakon što je loptu zaustavio rukom.

Međutim, Čelik nije napravio previše sa igračem više na terenu. Nisu pokazali apsolutno ništa, a Borac ih je u 81. minuti kaznio i preko Crnova je povećao prednost na 3:1.

Tu prednost gosti nisu mogli stići, ali ni ugroziti. Ostalo je 3:1 za Borac, koji je tako upisao važna tri boda.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Borac - Čelik 3:1 (Vranješ 10', 21', Crnov 81' / Mahmutović 18')

FK Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Danilović, Ćosić, Milutinović, Čomor, Subić, Mirić, Vranješ, Vujaklija.

NK Čelik: Pavlović, Brekalo, Vrhovac, Resić, Huseinbašić, Grahovac, Blažević, Perišić, Jamak, Mahmutović, Fabian.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

niko nikovic
Šta je sa euforijom u Zenici, nakon 0:0 sa Sarajevom vec su se u proglasili prvacima, Evropa bila sigurna, bojim se da su vas nakon tekme sa Sarajevom, mnogi ohladili
12 0
kaskada24
Čestitke Borcu! Dajte dovedite više tog Nalića dok nije kasno za Čelik, imate keš možete ga platit, a dobit ćete zagarantovan vrh tabele.
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti