Gogić: Svjesni smo šta nas očekuje na Grbavici, navijači će napraviti užarenu atmosferu
VIDEO: Kenan Dedić

Prvotimac GOŠK-a

Gogić: Svjesni smo šta nas očekuje na Grbavici, navijači će napraviti užarenu atmosferu

Haris Zilić

U okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine GOŠK iz Gabele ide na noge Željezničaru na Grbavicu i to će biti još jedna teška utakmica za Lavove sa juga naše zemlje.

Jedan od najboljih pojedinaca Gabeljan je 23-godišnji veznjak Faruk Gogić.

Upravo je Gogić u razgovoru za naš portal najavio duel protiv željezničara, prvo se osvrnuo na prethodni meč protiv Sarajeva gdje su Lavovi osvojili bod.

"Ispustili smo vodstvo od 2:0. Mislim da je to naša najbolja utakmica u ovoj polusezoni ali ostaje žal za propuštenim bodovima. Primili smo nesretno golove, ali mi smo na kraju zadovoljni s tim bodom jer da nam je neko prije utakmice ponudio mi bi to sigurno prihvatili", kazao je Gogić.

Na pitanje o dosadašnjem učinku GOŠK-a, Gogić je rekao:

"Uvodni dio prvenstva nismo otvorili na najbolji način porazom od Tuzle na svom terenu od 4:1. Pokazali smo utakmicama protiv Veleža i Sarajeva da ova ekipa može puno više i da smo zaslužili također koji bod više, ali opet mi smo zadovoljni jer smo novajlije u ligi. Nadam se da uz ovakvu igru mi ćemo još puno napredovati."

U petak ih očekuje izuzetno teško gostovanje na Grbavici. Naš sagovornik se nada pozitivnom ishodu:

"Mi smo svjesni da nas očekuje teška utakmica, Željezničar slavi rođendan a Manijaci su najavili proslavu i sigurno će biti pun stadion tako nas očekuje užarena atmosfera i teška utakmica. Ako ponovimo igru kao protiv mislim da ćemo izvući pozitivan rezultat", kazao je veznjak Gabeljana.

Gogić je zadovoljan prijemom i uslovima u Gabeli:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"GOŠK je jedna veoma dobra sredina, igrači su me prihvatili na najbolji mogući način, kako momci tako i svi ljudi u klubu. S obzirom da je došlo mnogo novih igrača može se reći da je atmosfera odlična", zaključio je Gogić.

Utakmica između Željezničara i GOŠK-a igra se u petak 15. setpembra sa početkom u 18:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi