NK GOŠK dogovorio novo pojačanje

Gabeljani ga dobro poznaju kroz prošlu sezonu

NK GOŠK dogovorio novo pojačanje

Samir Mlaćo
NK GOŠK bi u narednim danima trebao ozvaničiti novo ime.

Naime, blizu dolaska u Gabelu je Faruk Gogić, ponajbolji igrač prošle sezone Prve lige FBiH.

Gogić se istakao u dresu FK Budućnost Banovići sjajnim partijama i sada će u najviši rang bh. nogometa. Saznajemo da je skoro sve i dogovoreno te je preostalo još ozvaničenje saradnje.

U 16 utakmica Gogić je upisao čak devet pogodaka i dodao jednu asistenciju.

Gogić je bio omladinac Slobode, te upravo FK Budućnost, a nastupao je i za Slaven iz Živinica, te Radnik iz Bijeljine. Neugodna povreda ga je odvojila od terena krajem 2021. godine u duelu Radnika i Veleža.

GOŠK će sa pripremama startati za desetak dana i vjeruju u Gabeli da neće 'plesati' samo jedno ljeto u Premijer ligi.

Oglasi

Do sada su ozvaničena dva nova imena. Radi se o Staniši Mandiću i Filipu Mihaljeviću.

Mihaljević je u našoj zemlji nastupao za NK Široki Brijeg, a bio je i član zagrebačkog Dinama, Sesveta, Slaven Belupa, Lokomotive, ali i Lokomotiv Plovdiva, Widzew Lodza, Visakhe...

Posljednji angažman ovaj iskusni napadač imao je u Finn Harpsu iz Irske i sada stiže u Premijer ligu.

Mandić je seniorsku karijeru počeo u Čukaričkom 2014. godine. Samo godinu kasnije je sa mladom reprezentacijom Srbije je osvojio naslov svjetskog prvaka. U finalu su bili bolji od Brazila (2:1), a Mandić je postigao pogodak.

Nakon Čukaričkog seli u Norvešku, odnosno u Songdal iz kojeg 2019. dolazi u Zrinjski. Za Plemiće je odigrao 26 utakmica i pritom je postigao četiri pogotka kojim je dodao i dvije asistencije.

Nastupao je još za Muru i Metalac, a posljednji klub mu je bio East Riffa iz Bahreina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Gabeli će sigurno biti i odlazaka. Čini se da članovi ovog kluba neće ostati Adnan Hrelja, Adeshina Fatai, Marko Baltić, Siniša Dujaković, Aleksandar Radulović...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi