NK Omladinac: Sve su to insinuacije Iskre

Ponukani izjavama Bugojanaca

NK Omladinac: Sve su to insinuacije Iskre

Edmir Škorić

Nogometni klub Omladinac iz Mionice oglasio se povodom izjava čelnika NK Iskra iz Bugojna nakon njihove međusobne utakmice u prvom kolu nove sezone Prve lige FBiH, koja je odigrana na stadionu Lipik.

Iz Omladinca su ogorčeni zbog izjava Bugojanaca u elektronskim i printanim medijima, a mi Vam u cijelosti prenosimo njihov demant:

Ponukani izjavama uprave i stručnog štaba NK Iskra u elektronskim i štampanim medijima o kako oni kažu “krajnje nesportskom ponašanju” nogometaša NK “Omladinac” na utakmici koja je odigrana u okviru 1. kola Prve federalne nogometne lige obaviještavama sportske radnike i sportsku javnost da se radi o čistim insinuacijima i potajnom iznošenju skrivenih tendencija uprave NK Iskra Bugojno za ovu sezonu.

Naime, nekoliko dana prije odigravanja prvog kola I. lige FBiH čelnici kluba, a naročito trener NK Iskra, gospodin Gajić Zdravko, su oglašavali da oni idu po bod ili bodove u Mionicu. Gospodin Gajić je tako i koncipirao igru da to bude jedna tvrda utakmica što svjedoči 6 žutih kartona nogometašima NK Omladinac i 4 žuta kartona nogometašima NK Iskra. O nekakvom nesportskom ponašanju nema riječi, već o koncepciji igre Iskre.

Međutim kako gospodin Gajić nema velikog trenerskog iskustva i u svojoj siromašnoj karijeri nije do sada predvodio seniorske ekipe, to je platio danak neiskustvu i dozvolio da ga nadmudri njegov kolega iz Mionice te dovede ekipu Omladinca do zaslužene pobjede. Gosti iz Bugojna pokušavaju na ime stare slave da osvajaju bodove i ne očekuju da i male sredine mogu da pruže tehnički, taktički i fizički spremne ekipe za I ligu Federacije te posežu za skrivenim adutom medijskom kamapanjom i svojevrsnom propagandom kako bi Iskra na budućim gostovanjima imala nekakav nezasluženi povlašteni položaj.

Ne dozvoljavamo da se na ovakakv način blati naš klub koji je jedan stabilan kolektiv i koji se četvrtu godinu za redom takmiči u I. ligi Federacije, a također ni da se na ovakav način pokušava preferirati jedna Iskra Bugojno kao glavni favorit za ulazak u PL, bez dokazanog igračkog i trenerskog kvaliteta te zbog toga poduzimamo određene korake:

• Snimak cjelokupnog susreta NK Omladinac – NK Iskra proslijeđujemo na adrese svih klubova I. lige FBiH u cilju zaštite i razvoja nogometa u ovom rangu takmičenja
• Snimak susreta proslijeđujemo Bugojanskim novinarima neka sami daju sud o izjavama čelnika NK Iskre
• Pozivamo i druge zainteresovane sportske novinare i sportske radnike da nam se jave da im dostavimo snimak susreta pa neka se sami uvjere u navode čelnika NK Iskra. Sportski pozdrav Uprava NK Omladinac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.