NK Slaven: Ograđujemo se od bilo kakvog nasilja

Saopštenje za javnost

NK Slaven: Ograđujemo se od bilo kakvog nasilja

Fudbaleri Slavena iz Živinica i Zvijezde iz Gradačca odigrali su jučer meč 4. kola Prve lige Federacije BiH. 

Zvijezda je pobijedila sa 1:0, a meč su nažalost obilježile nemile scene. Iz NK Slaven Živinice danas su se putem Facebook profila oglasili povodom ovog susreta i spornih događaja. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Povodom jučerašnje utakmice između našeg kluba i NK "Zvijezda" Gradačac i medijskog linča kojeg je naš klub doživio poslije iste objavljujemo obavještenje za javnost. Nakon pogotka i vodstva gostujuće ekipe nekolicina navijača gostiju krenula je prema ogradi pokušavajući probiti grupu zaštitara i obezbjeđenja te popeti se na ogradu (što samim time može dovesti do ulaska u teren i još nekih eventualnih nemilih scena), te je obezbjeđenje pravovremeno reagovalo i zaustavilo moguće scene. Svaki klub pa tako i naš, je dužan obezbijediti određen broj zaštitara i obezbjeđenja (obično agencije zadužene za to) da bi osigurali sigurnost svih učesnika sportskog događaja i svaka od tih agencija ili policije na stadionima djeluje na osnovu procjene opasnosti situacije i sigurnosti učesnika na zelenom terenu. pa tako i naša jučer. Da je dobrodošlica domaćih bila na vrhunskom nivou potvrđuju i komentari gostujućih navijača koji su bili na glavnoj tribini (zajedno sa domaćim) gdje navode da je sve proteklo u fer i sportskom navijanju i komentarisanju te nakon utakmice čestitanju gostima na pobjedi.

Naš klub se ograđuje od bilo kakvog nasilja ili nesportskog ponašanja bilo koga u organizaciji utakmice te smo duboko razočarani i uvrijeđeni svakakvim naslovima pojedinih "medija"(!?) koji na osnovu društvenih mreža i par komentara donose sud o tome ko je kako organizovao utakmicu i ko je vršio nasilje te jasno kaljaju ugled kluba s historijom kakav je NK "Slaven" Zivinice. Ovo je jasan stav našeg kluba te više nećemo ulaziti u bilo kakve rasprave sa tkzv. medijima i ljudima koji na utakmice dolaze sa sumnjivim namjerama, ali ćemo uvijek čuvati obraz i čast našeg kluba kada ga ti isti "mediji" krenu prljati. Na kraju, našim gostima i komšijama iz Gradačca čestitamo na jučerašnjoj pobjedi i želimo svu sreću u nastavku prvenstva", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi