NK Vučetinec mijenja državu, seli u Sloveniju nezadovoljan domaćim Savezom

Zanimljiva odluka hrvatskog niželigaša

NK Vučetinec mijenja državu, seli u Sloveniju nezadovoljan domaćim Savezom

Edmir Škorić

NK Vučetinec, klub iz zapadnog dijela Međimurja, planira da se preseli u Sloveniju.

Nije ništa novo da porodice sa sjevera Hrvatske odlaze da rade u Sloveniju, ali prelazak jednog nogometnog kluba je već nešto novo.

NK Vučetinec je prošle sezone osvojio drugo mjesto u Trećoj međimurskoj ligi, što je sedmi rang hrvatskog nogometa, te su izborili plasman u viši rang. Prema prijedlogu Međimurskog nogometnog saveza za sezonu 2019/2020., NK Vučetinec smješten je u Drugu međimursku ligu, u skupinu A, iako su im geografski bliži klubovi u Drugoj međimurskoj ligi skupine B.

Zbog toga su u Vučetincu nezadovoljni, a ogorčeni su spremni da sele u Sloveniju i da igraju u okviru Slovenačkog nogometnog saveza.

"Koji je smisao svega toga? Nećemo moći igrati susjedske derbije, neće biti nogometnih fešti, a ni gledatelja. Našim navijačima i igračima bit će dalek put na gostovanja, na domaćim utakmicama neće biti publike. Mi smo klub koji igra je utemeljen da igra općinske derbije...", poručili su iz ovog kluba.

Sada imaju tri opcije. Da ostanu u trećem rangu županijskog nogometa, zatvore klub ili se presele u Sloveniju, što je najrealnija opcija.

"Imamo dobre odnose sa slovenskim klubovima s kojima igramo prijateljske utakmice. Nedavno smo bili gosti na turniru u organizaciji NK Panonija iz Gaberja, klubu koji je na jesen bio u Vučetincu. Ne riješi li se situacija povoljno za nas, u sljedećih desetak dana, imat ćemo osnivačku skupštinu u Sloveniji i tamo ćemo preseliti klub. Igrači će se registrirati u Sloveniji", jasni su u NK Vučetinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti