Nogometaš iz BiH karijeru u Švedskoj završio u 29. godini

Razlog su brojne povrede

Nogometaš iz BiH karijeru u Švedskoj završio u 29. godini

Samir Mlaćo

Nekada potencijalni bh. reprezentativac Jasmin Sudić odlučio je završiti igračku karijeru u 29. godini.

Sudić je rekao zbogom nogometu zbog učestalih povreda, a posljednji angažman imao je u Trelleborgu (Švedska).

Porijeklom je iz Bosanskog Novog, a nastupao je za sve omladinske selekcije Švedske. Nastupao je i za Hacken, Myallby, te Malmo.

Imao je čak četiri operacije, a posljednju u januaru 2019. godine. Radilo se o operaciji koljena i nadamo se uspješnom povratku, no to se nije desilo.

"Bilo je teško napustiti fudbal, ali i teže stvari ljudi ostavi iza sebe. Nogomet je sada stao, pa je i odluka bila jednostavnija", kazao je Sudić, te dodao.

"U životu mogu raditi normalne stvari, ali ne mogu da trčim. Davao sam sve od sebe i mislim da je veliki uspjeh igrati na svim švedskim nivoima čitavu karijeru".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi