Nogometaši Iskre još na odmoru, navijači podijeljeni

Kuda ide nekadašnji bugojanski ponos?

Nogometaši Iskre još na odmoru, navijači podijeljeni

S. Mlaćo

Za tačno mjesec dana počinje nova sezona u Prvoj ligi Federacije BiH, a nogometaši Iskre još nisu ni krenuli sa pripremama. Iako su se prije samo desetak dana spominjala velika imena na Jakliću, kako trenerska, tako i igračka, sada je već jasno da od toga neće biti ništa.

Prilikom posjete stadionu Jaklić zatekli smo samo osobe koje su zadužene za održavanje stadiona, a koje naravno ne raspolažu informacijama kada će biti izvršena prozivka igrača.

Javna je tajna da je račun Iskre blokiran, govori se o dugu od pola miliona maraka, tako da je finansijska situacija više nego katastrofalna. Sadašnji članovi uprave Plavih sa Jaklića tek u neformalnom razgovoru su nam istakli da je Iskra trenutno bez podrške Općinske vlasti, te da se bez iste ne može krenuti u narednu sezonu.  

Za to vrijeme igrački kadar Iskre iz dana u dan je slabiji. Klub su već napustili Dženan Haračić (Slaven Belupo) i Haris Seferović (Travnik), dok su blizu odlaska dvojica standardnih prvotimaca Elvedin Nebić i Igor Zeko. O mogućim prinovama kluba čiji je nastup u narednoj sezoni Prve lige Federacije upitan, bilo bi bezobrazno govoriti.

Mišljenja navijača koji su zaista u malom broju posljednih nekoliko sezona dolazili pratiti Iskru su podijeljena. Jedni ističu da Iskra ima veoma malu, skoro nikakvu podršku Općine, odnosno gradski stuktura vlasti i da tako ne može uopće opstati, dok drugi kažu da je došlo  vrijeme da Iskra krene od "nule" , to jest najnižeg ranga i korak po korak se pokuša vratiti u najjači rang našeg nogometa. Ko će biti u pravu, odnosno da li će za Iskru doći bolji dani biće poznato vrlo brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti