Nogometaši Krajišnika napustili teren za igru

Krajiški derbi u Cazinu

Nogometaši Krajišnika napustili teren za igru

Krajiški derbi, u utakmici XIII kola Prve lige FbiH, između ekipa Krajine iz Cazina i Krajišnika iz Velike Kladuša prekinut je u 90. minuti utakmice pri rezultatu 1:0 za Krajinu.

Prekidu je prethodio kazneni udarac za domaće koji je dosviran nakon dobrog prodora Šahinovića po lijevoj strani kada ga je nepropisno zaustavio bivši igrač Krajine Puškar. Isti igrač je i šutirao kazneni udarac, ali nakon intervencije golmana Hodžića, sudija utakmice je ponovio izvođenje istog zbog ulaska nekoliko igrača Krajišnika u kazneni prostor. U ponovljenom pokušaju Šahinović je bio siguran.

Nogometaši Krajišnika, izrevoltirani zbog ponavljanja kaznenog udarca, odbili su nastaviti igru, te su napustili teren prije samog kraja utakmice.

Krajina je tokom cijelog susreta bila bolji protivnik, ali se Krajišnik vrlo dobro branio. U 82. minuti najbolja prilika na utakmici za Krajinu. Prvo je šutirao Nuhić, koji je zamjenio Rekića, a zatim i Šišić, ali je u oba puta sjajno intervenisao danas vrlo dobri golman Krajišnika.

Na kraju vrijedi spomenuti da je ponašanje igrača na terenu i publike na tribinama bilo veoma korektno, a susret je obilježio i duel dvojice braće Račić koji su danas bili u suprotnim ekipama.

Krajina će vjerovatno dobiti bodove za zelenim stolim, te tako zadržati prvo mjesto na tabeli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.