Nogometaši umalo poginuli slaveći titulu

Nevjerovatna situacija

Nogometaši umalo poginuli slaveći titulu

E. Oštraković

Ekipa Belgrana izborila je promociju u argentinsku Prvu ligu, a slavlje se nakon vikenda nastavilo sve do danas.

Proslava promocije u argentinsku prvu ligu za ekipu Belgrana koja se uspjela vratiti u najjači rang u ovoj zemlji umalo je imao tragičan kraj.

Njihova proslava je dospjela na naslovne strane širom svijeta, a razlog je taj što su nogometaši za dlaku izbjegli tragediju.

Naime, nogometaši su bili na otvorenom autubusu, te su prolazili ispod raznih mostova, ali obzirom da nije mjerena visina sve je umalo završilo tragično.

Tako su došli do mosta koji je bio jako nizak za njih u tom trenutku, te su ih centimetri dijelili od velike tragedije.

¡SE SALVARON! Una inmensa alegría se pudo convertir en una real tragedia. No pierdan el avance del bus. pic.twitter.com/kxqDJH2Ai2

Srećom uspjeli su se nekako sakriti pa je tragedija izbjegnuta, a na autobusu nije bilo nikakve veće štete nakon svega.

Ipak ostala je uspomena na sve što se dogodilo, te je ovo situacija koja se sigurno više nikada neće ponoviti u svijetu sporta.

Belgrano je završio na prvom mjestu nakon 34 odigrane utakmice sa 73 osvojena boda, što je osam više od svog prvog pratioca.

Na ovaj način su osvojili titulu i automatsku promociju u najviši rang takmičenja u Argentini, ali su uspjeli da glavna tema bude njihova proslava, a ne uspjeh koji su ostvarili.

Pitanje je samo kakva bi proslava bila kada bi u osvojili titulu u najjačem rangu, kada se povratak ovako proslavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi