Nogometašice BiH remizirale s Poljskom u Zenici

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kanadi

Nogometašice BiH remizirale s Poljskom u Zenici

Dino Kurbegović

Nogometašice BiH nakon pobijede u subotu protiv Sjeverne Irske, danas su na Bilinom polju ponovo bile domaćin ovaj put ekipi Poljske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kanadi 2015. godine.

Izabranice selektora Samire Hurem, danas suu odigrale još jednu odličnu utakmicu u kojoj ima je falilo snage da zabilježe drugu uzastopnu pobjedu. Igračice naše reprezentacije dosta dobro su igrale u prvom poluvremenu što su krunisale vodstvom u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, nakon što ja autogol postigla Marta Mike.

U drugom poluvremenu Poljakinje su krenule na sve ili ništa, a naša odbrana je kapitulirala u 63.minuti kada je za gošće pogodila Ewe Pajor, do kraja utakmice igralo se pretežno na polovici naše reprezentacije, ali mnogo fizički spremnije igračice Poljske nisu uspjele do potpunog preokreta. Utakmica je završila podjelom bodova, a nakon sedam odigranih kola naše nogometašice zauzimaju četvrto mjesto sa šest bodova, Poljska je na trećoj poziciji sa 11 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.