Rumunski nogomet je priča za sebe: Sudija je dao crveni karton vozaču autobusa

I to je moguće

Rumunski nogomet je priča za sebe: Sudija je dao crveni karton vozaču autobusa

E. Škorić

FC Voluntari je u prvom kolu nove sezone rumunske Lige 1 pobijedio Petrolul rezultatom 1:0.

Odmah nakon posljednjeg zvižduka, glavni sudija spomenute utakmice George Gaman izazvao je komičan trenutak, pokazavši crveni karton vozaču autobusa domaće ekipe.

Domaći su se žalili na dvije velike odluke Gamana u porazu od Voluntarija. U 22. minuti im je poništen pogodak iz ofsajda za koji oni smatraju da je nepostojeći, a zatim je dosudio sumnjiv penal u korist gostiju u 92. minuti. Iz tog penala je Florea gostima donio tri boda.

Uslijedili su na kraju očekivani i žestoki pregovori prema sudiji, a on je onda izvadio crveni karton i pokazao ga - pazite sad - vozaču autobusa Petrolula, koji je sjedio blizu klupe svoje ekipe.

Ubrzo su počele razne šale na račun zbunjenog sudije, a jedan od navijača upitao je: "Pa ko će voziti sljedeću utakmicu ako je on suspendovan?".

U Rumuniji postoji VAR, ali se čini da ne radi najbolje svoj posao. Dosta sportskih radnika u ovoj zemlji požalilo se na suđenje i na loše sudijske procjene, ali i odluke koje su dolazile iz VAR sobe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi