Nordtveit i Stranzl pojačali Monchengladbach
Nordtveit se vraća u Bundesligu

Nordtveit i Stranzl pojačali Monchengladbach

Norvežanin Havard Nordtveit je napustio Arsenal i pridružio se Borussiji Monchengladbach. Svota koju je Bundesligaš uplatio na račun Topnika nije objavljena.

Defanzivac koji je došao u Arsenal 2007. godine nije se uspio probiti u prvi tim, tako da je protekle tri sezone provodio na posudbi. Prvo u Salamaci, zatim u Lillerstromu i Nurnbergu.

Nordtveit koji je svoju karijeru počeo u Haugesundu potpisao je trogodišnji ugovor sa Mochengladbachom.

"Moj cilj je igrati što je moguće više. Učinit ću sve kako bi izborio mjesto u prvom timu", rekao je Nordtveit za klupsku stranicu, dodavši:

"Mochengladbach ima nekih problema u odbrani, ali ja se nadam da ćemo se vratiti na prave staze poslije zimske pauze".

U međuvremenu, Monchengladbach je doveo još jednog odbrambenog igrača, a riječ je o Austrijancu Martinu Stranzlu. Također, ni kod ovog transfera nije objavljena visina odštete.

Iskusni defanzivac potpisao je ugovor na dvije i pol godine, a vraća se u Bundesligu nakon četiri i pol godine igranja u Rusiji za moskovski Spartak.

"Ovo je veliki izazov za mene. Učinit ću sve da izbjegnemo ispadanje iz Bundeslige", rekao je Stranzl nakon potpisvanja ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.