Norveška bolja od Crne Gore
Detalj sa utakmice Slovačka - Kamerun u Klagenfurtu

Remi Slovačke i Kameruna

Norveška bolja od Crne Gore

E. Škorić

Danas su na rasporedu prijateljski međunarodni susreti, a već su okončane dvije utakmice. Slovačka i Kamerun su remizirali (1:1), a Norveška je uz dosta muke došla do pobjede nad Crnom Gorom (2:1).

Slovačka je povela već u šestoj minuti preko Kopuneka, a osam minuta prije kraja je Enoh, inače napadač Ajaxa, poravnao rezultat u korist Kameruna. Na kraju je meč i okončan pri rezultatu 1:1.

Susret je odigran u austrijskom Klagenfurtu. Kamerun na SP-u igra u skupini sa Holandijom, Danskom i Japanom, dok će Slovaci prolaz u drugi krug tražiti u skupini sa Paragvajom, Novim Zelandom i domaćinom Južnoafričkom Republikom.

Norveška je došla do pobjede u provjeri nad Crnom Gorom. Grindheim je u finišu prvog dijela doveo Norvežane u vodstvo, a napadač Rome Mirko Vučinić poravnao u 82. minuti. Ipak, Holinad se potrudio da Norvežani dođu do pobjede i samopouzdanja pred kvalifiakcije za EP. Podsjetimo, obje momčadi neće igrati na SP-u u Južnoj Africi.

Prijateljske utakmice:
Norveška - Crna Gora 2:1 (Grindheim 44, Holiand 89/ Vučinić 82)
Slovačka - Kamerun 1:1 (Kopunek 6/ Enoh 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.