Norwichu tri domaća boda protiv Sunderlanda

Premiership

Norwichu tri domaća boda protiv Sunderlanda

Midhat Šljivak

Pretposljednji susret 15. kola engleske Premier lige odigrali su na Carrow Roadu Norwich i Sunderland, a na kraju je domaći tim upisao pobjedu rezultatom 2:1.

Do vodstva je Norwich stigao već nakon osam minuta igre kada je Bassong pogodio nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju za vodstvo svog tima od 1:0. U posljednjih deset minuta prvog poluvremena još dva gola, po jedan na obje strane.

Norwich je povećao prednost na 2:0 u 37. minuti kada asistenciju Johnsona u pogodak pretvara Pilkington, no Sunderland se uspio vratiti u igru u 45. minuti susreta kada je za 2:1 pogodio Craig Gardner.

Nastavak susreta donio je još prilika, ali napadači oba tima nisu uspjeli da zatresu protivničku mrežu, te je do kraja ostalo 2:1 za Norwich.

 


Bassong @spherachannel by SpheraChannel
Norwich @spherachannel by SpheraChannel
sunderland @spherachannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.