Nova 203 cm visoka akvizicija Veleža: Premijer liga će imati svog Jana Kollera

Rođeni doveli novog napadača

Nova 203 cm visoka akvizicija Veleža: Premijer liga će imati svog Jana Kollera

A. Čaušević

Odlaskom Nusmira Fajića u Veležu je ostalo upražnjeno mjesto napadača. Feđa Dudić i saradnici su neko vrijeme tragali za nasljednikom, a na kraju je stigao Fejsal Mulić. 

Velež je poslije ulaska u bh. elitu postao jedan od najstabilnijih premijerligaša i nakon prve sezone stabilizacije u narednoj će mostarki klub imati znatno veće ambicije zbog čega je i cilj dovođenje vrhunskih igrača za bh. standarde.

Napad Rođenih će u novoj sezoni predvoditi Fejsal Mulić, posljednja akvizicija Veleža koja zbog svoje fizičke konstitucije jako podsjeća na legendarnog Jana Kollera.

Nekadašnji napadač Borussije i reprezentativac Češke je svojom visinom od 202 cm bio primjetan na prvu na terenu zbog čega je donosio prednost svog timu posebno u skok igri.

Interesantno, Mulić je visičiji od Kollera i to za 1 cm. Ovaj 25-godišnji Novopazarac visine od 203 cm je prošle sezone igrao za slovensku Muru.

U remiju Mure s Bravom (3:3) iz septembra 2019. godine Mulić je postigao prvi gol na meču. Zabio je glavom sa 10-ak metara nakon što je bez problema dobio duel sa znatno nižim čuvarem.

Inače, Mulić koji će vrlo vjerovatno biti najviši napadač koji je ikad igrao u Premijre ligi BiH je bio član omladinskih selekcija Novog Pazara, a Bosna i Hercegovina će biti peta različita inostrana zemlja u kojoj će igrati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije dolaska u Velež igrao je u Njemačkoj (Minhen 1860), Belgiji (Mouscorn), Izraelu (Hapoel Acre, Hapoel Tel Aviv, Beni Yehuda) i Sloveniji (Mura). Upisao je i tri nastupa za U21 reprezentaciju Srbije.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Kad ga Slobodan Jakovljević i Besim Serbečić safataju nece znat sta ga je snaslo
2 17
Samoiskreno
To bi bilo to od Veleza, ponovo druga liga.
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti