Nova imena u Gabeli, klub nije odustao od utrke za Premijer Ligom

Edin Murga novo lice u GOŠK-u

Nova imena u Gabeli, klub nije odustao od utrke za Premijer Ligom

Teme:

NK gošk iz Gabele nakon katastrofalnog starta u Prvoj Ligi Federacije će kako stvari stoje, kraj natjecanja u ovoj ligi dočekati u potpuno drugom sastavu u odnosu na onaj u kojem je počeo. 

Gabeljani su nakon pet kola posljednji na ljestvici i po mnogima prvi favorit za osvajanje lige našao se u skoro nenadoknadivom minusu. Novi trener Igor Pamić kaže da je za sve kriva loša selekcija ekipe. 

''Kvalitativno i po pozicijama  nemamo širinu. S takvim kadrom se niko ne smije upustiti u borbu za prvaka. Jako je pogriješio onaj ko je radio selekciju. Nadam se da ćemo ispraviti. Pravilo je da kakvu momčad složiš, takve ćeš imati rezultate. A to je najteže napraviti'', rekao je Pamić za Dnevni list.  Klub je Pamiću već doveo četvoricu igrača, a ovih dana stigao je i novi napadač Edin Murga.  25-godišnji Murga je rođen u Vicenzi (Italija), a prošao nogometnu školu u Željezničaru i Sarajevu. Igrao je u Grčkoj, Norveškoj, Malti, Njemačkoj, ali i Premijer ligi BiH i Prvoj ligi FBiH gdje je nastupao za Mladost Doboj Kakanj, Bosnu Visoko i Zvijezdu Gradačac. 

''Tražimo još jednog stopera, što bi trebali riješiti vrlo skoro, te jednog veznog. Ne odustajemo od Premijer lige'', poručio je predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić za Dnevni list.  Gabeljani će u nedjelju (16 sati) igrati sa Igmanom iz Konjica u okviru 6. kola.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Lujo Ilić - krmeća glava.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi