Nova pobjeda Bordeauxa

Le Championat

Nova pobjeda Bordeauxa

U posljednje tri utakmice 3. kola francuskog Le Championata viđeno je ukupno 9 golova, a gostima su pripala 4 boda. Lens je uzeo puni plijen, dok je Toulose uzeo bod na strani. Bordeaux igra odlično, čini se da ga u ovom trenutku niko ne može pratiti. Blancova momčad igra bez sumnje najljepši nogomet u ovom trenutku.

Danas je u Bordeauxu pala Nice koja je kući otišla sa četiri komada u mreži. Da nije bilo na golu odličnog Davida Ospine, moglo je biti bar  još toliko. Nice je odolijevala napadima prvaka sve do 44. minute kada vezista Jussie probija led. 

U nastavku utakmice na scenu scupa najbolji igrač domaćih Yoan Gourcuff, koj s dva gola u 53, i 70. minuti donosi nedostižnu predost za goste s Azurne obale. u 76. minuti vezista Alou Diarra svojim prvim golom ove sezone postavlja konačnih 4:0. 

Grenoble, našeg Meše Baždarevića, doživio je i treći poraz u ovoj sezoni. Bodove iz Grenoblea odnio je Lens, koji je slavio sa 2:1. Eduardo je doveo goste u vodstvo u 7. minuti, a samo četiri minute kasnije Daniel Ljuboja poravnava na 1:1. 

Ipak, do kraja utakmice su Mešini igrači propustili nekoliko izglednih prilika, a kazna je uslijedila u 70. minut kada Boukari donosi veliku pobjedu Lensu. 

Lille i Tolulose su podijelili bodove igrajući 1:1. Domaćini su došli u vodstvo preko Slovaka Roberta Vitteka u 44. minuti utakmice, a bod Touloseu donosi Mbengue golom u 74. minuti utakmice. 

Rezultati:

Bordeaux - Nice 4:0
Grenoble - Lens 1:2
Lille - Toulose 1:1 

Tabela:

1. Bordeaux 9
2. Lyon 7
3. PSG 7
4. Marseille 7
5. Nancy 6
....................
18. Grenoble 0
19. Saint Etienne 0
20. Auxere 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.