Nova pobjeda Kanade
Celso Borges je dao gol odluke za Kostariku

CONCACAF Gold Cup

Nova pobjeda Kanade

Nakon dana pauze, utakmicama 2. kola u grupi A nastavljeno je takmičenje na Gold Cupu. Kanada je upisala svoju drugu pobjedu, dok se Jamajka nalazi pred eliminacijom.

Kanađani su upisali svoju drugu pobjedom čime su obezbijedili plasman u četvrtfinale Gold Cupa. Od samog početka meča protiv El Salvadora Kanađani su krenuli ofanzivno u nadi da što prije postignu pogodak, dok su se igrači El Salvadora orijentirali isklučivo na odbranu vlastitog gola, što je bio pogrešan pozez, pogotovo ako se ima u vidu da su napadačkom igrom slavili pobjedu u prvom meču.

Gol odluke vrijedan tri boda i plasmana u četvrtfinale postigao je Ali Gerba u 31. minuti meča. Ovo je Garbi bio drugi gol na ovom turniru.

U drugom meču ove grupe Kostarika je došla do pobjede nad Jamajkom koja se nakon drugog poraza nalazi na rubu ispadanja. Iako su mnogi prognozirali borbu Jamajčana za visok plasman, oni zasad igraju jako loše, i biće pravo čudo ako u posljednjem kolu uspiju proći dalje.

Kostarika je bila bolja tokom svih 90 minuta igre, ali su do pobjedonosnog gola došli tek u 63. minuti kada je ponajbolji igrač Kostarike Celso Borges matirao gomana Jamajke.

Rezultati:

Kanada – El Salvador 1:0
Kostarika – Jamajka 1:0


Tabela:

1. Kanada 6
2. Kostarika 3
3. El Salvador 3
4. Jamajka 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.