Nova pobjeda Maribora

Maribor bolji od Slaska

Nova pobjeda Maribora

Midhat Šljivak

Protivnik Željezničara u drugom pretkolu Lige prvaka ekipa Maribora, nastavila je sa serijom dobrih rezultata u pripremnim susretima.

Nakon što su u subotu osvojili prvi trofej u sezoni pobjedom nad Olimpijom 2:1 u finalu Superkupa, danas je prvak Slovenije igrao prijateljsku utakmicu sa prvakom Poljske, ekipom Slaska iz Wroclava, te je slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme je okončano bez pogodaka, a do pobjede je Maribor stigao nakon dvanaest minuta igre u drugom poluvremenu. Vodstvo, a ispostaviće se i pobjedu Mariboru je donio Robert Berić golom u 57. minuti susreta.

Pokušao je Slask stići do izjednačenja u nastavku igre, no odbrana Maribora je danas funkcionisala dosta dobro, te je prvak SLovenije sasvim zasluženo upisao novu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.