Nova pobjeda Omazića 1937, podjela bodova u G. Rahiću

Prva liga Tuzlanskog kantona, 5. kolo

Nova pobjeda Omazića 1937, podjela bodova u G. Rahiću

S. Mlaćo

Ovog vikenda odigrani su susreti 5. kola Prve lige Tuzlanskog kantona. Omazići 1937 su na svom terenu savladlali Polet sa 4:1 te zauzimaju lidersku poziciju. Za domaće je hat trick upisao Edis Čolić, a jedan pogodak je dodao Suad Mešanović. Jedini pogodak za goste djelo je Mirsada Memiševića pet minuta prije kraja.

Mladost iz Tinje je sa dva pogotka Mirnada Hodžića savladala FK DSK (2:0), dok je Mladost iz Velike Brijesice bilja bolja od Vražića 92 4:1. Dva puta je za domaće pogađao Ajdin Škrebo, te po jednom Edvin Subašić i Medin Buljić. Za goste je sa 11 metara pogodio Emir Slomić.

U duel Gornji Rahića i Orahovice 74 nije bilo pogodaka, kao ni u duelu Rijeke iz Šerića i Mladosti (K).

Jedinstvo iz Lukavca je sa minimalnih 1:0 savladalo NK Ingram, a junak je bio Belmin Omerašević. Doboj Istok je u Tuzli nadigrao Proleter istim rezultatom. Jedini pogodak za goste postigao je Sulejman Klokić u 69. minuti.

Pet pogodaka je viđeno u Maoči. Trešnjevka je dobila Željezničar 3:2. Domaći su za samo 22. minute vodili 3:0. Mrežu golmana Arnela Mušića zatresli su Mahir Hodžić, Mensur Mujkanović i Sadmir Tursunović. Željezničar je smanjio na 3:1 pogotkom Edina Musića u 30. minuti, a konačnih 3:2 postavio je u 75. minuti Elvir Sakić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije