Nova pobjeda Šehićevog Mersina

I pored primljena tri gola

Nova pobjeda Šehićevog Mersina

Adnan Beganović

U okviru 16. kola Turske Super lige Mersin našeg Ibrahima Šehića slavio je na gostovanju kod Karabukspora (5:3).

Fudbaleri Mersina nastavili su sa dobrim partijama. Današnjom pobjedom nad Karabuksporom, do koje nisu došli na lagan način, skočili su na 4. mjesto tabele Super lige.

Nekadašnji golman Željezničara do 10. minute dva puta je vadio loptu iz svoje mreže. Već u 3. minuti Parlak je doveo domaće do prednosti, da bi sedam minuta kasnije Kisa udvostručio prednost Karabukspora.

Međutim, Mersin se ne predaje pa u 17. minuti preko Moritza smanjuje na 2:1, da bi u 23. minuti nekadašnji igrač Hajduka, Cernat, Karabuksporu vratio dva gola prednosti.

Samo dva minuta kasnije Moritz pogađa za 3:2, da bi u 10. minuti nastavka Beto stvari vratio na početak.

I kada se očekivao kraj susreta, tačnije u 88. minuti Ben Yahia dovodi Mersin u vodstvo, a tačku na i stavlja Ozokwo u sudijskoj nadoknadi vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.