Nova rutinska pobjeda PSV-a

PSV na čelu tabele s maksimalnim brojem bodova

Nova rutinska pobjeda PSV-a

U derbiju trećeg kola holandske Eredivisie PSV je na Phillips Areni sa 3:1 slavio pobjedu protiv AZ Alkmaara, dok je Feyenoord odigrao samo nerješeno u gostima kod Heraclesa.

PSV se tokom prvog dijela utakmice dosta mučio, ali je Marcus Berg u 43. minuti, ipak, uspio načeti mrežu Joeya Didulice. Erik Falkenberg je u 50. minuti poravnao, tri minute kasnije ponovo Berg dovodi domaćine u vodstvo, da bi Ibrahim Afellay u 90. minuti postavio konačnih 3:1 za PSV.

Heracles je golom Marka Loomsa od 12. minute vodio protiv Feyenoorda, ali su gosti iz Roterdama golom Georgina Wijnalduma u 71. minuti uspjeli doći do boda. Gostujuću pobjedu je slavio ADO Den Haag protiv Venla rezultatom 3:2, dok je Utrecht bio siguran protiv Willema II (3:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.