Nova sezona Serije A počinje 12. septembra?

Neće biti puno vremena za odmor

Nova sezona Serije A počinje 12. septembra?

E. Škorić

Čeka se još zvanična odluka, no po svemu sudeći to će biti dan kada će krenuti nova sezona italijanskog fudbala.

Prema izvještajima iz Italije, klubovi su složni da sezona 2020/21 starta 12. septembra, ali prije nego što postane službeno, UEFA mora potvrditi datume za svoja takmičenja.

Trenutna sezona u Seriji A će biti okončana na zelenom terenu, a počinje već u subotu mečevima Torino - Parma i Verona - Cagliari, dok su, podsjetimo, mečevi polufinala Kupa već odigrani. Finale je na programu u srijedu.

Serija A će biti završena krajem jula, tačnije 29. jula, a u avgustu će neki italijanski klubovi poput Juventusa, Napolija, Atalante, Intera i Rome imati evropske ispite.

Do kraja osmog mjeseca sve bi trebalo biti završeno, no nažalost neće biti puno vremena za odmor, pa će se odmah okrenuti novim izazovima koje donosi sezona 2020/21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi