Nova zvijezda Reala stiže na megdan mladim Zmajevima
Martin Ödegaard i Harry Kane prvi zvijezde svojih selekcija

Norveški supertalent

Nova zvijezda Reala stiže na megdan mladim Zmajevima

Voljom žrijeba mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017 godine igrati će u grupi 9 zajedno sa selekcijama Engleske, Švicarske, Norveške i Kazahstana.

Žrijeb nije bio pretjerano naklonjen selekciji koju će u novom ciklusu predvoditi Darko Nestorović.

Švicarska ima tradicionalno dobre omladinske selekcije koje redovno igraju na završnicama velikih turnira, a u njihovom sastavu je nemali broj fudbalera koji vuku korijene sa Balkana.

Bh. sportska javnosti biti će vjerovatno u prilici da gleda i mladu zvijezdu Real Madrida Martina Ödegaarda, talentovanog fudbalera za kojeg su se borili mnogi evropski velikani, a koji se na kraju ipak odlučio na vjernost deseterostrukom prvaku Evrope.

Ni Englezi nisu bez velike zvijezde u svojoj selekciji. Predvoditi će ih Harry Kane, napadač Tottenhama koji je u ovoj sezoni u 33 nastupa za Spurse postigao 20 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti