Novajlija nije razočarao, ali ni oduševio

FK Mladost Velika Obarska

Novajlija nije razočarao, ali ni oduševio

Mladost iz Velike Obarske bila je poprilična nepoznanica i za one najupućenije u fudbalske prilike u Bosni i Hercegovini. Ipak, tim koji je u prvom dijelu sezone svoje domaće utakmice igrao na stadionu Radnika iz Bijeljine nije niti iznenadio, ali niti oduševio svojim nastupima u debitantskoj sezoni ovoga kluba u BH Telecom Premijer ligi.

Nakon što su u 1. kolu kao domaćin remizirali sa Široki Brijeg odigravši 0:0, fudbaleri Mladosti su najavili svim ostalim ekipa koje će gostovati u Bijeljini da teško unaprijed mogu upisati bodove, a već u2. kolu ekipa iz Semberije se s gostovanja u Trebinju vratila s novim bodom. Strijelac prvog gola za ovaj klub u remiji od 1:1 bio je Miodrag Vasiljević.

Treći remi za treći bod stigao je nakon novog remija bez golova protiv favoriziranog Čelika, a potom su uslijedila dva poraza od Olimpica u gostima i od Borca na domaćem terenu.

Ekipa Mladosti nije se mogla pohvaliti laganim rasporedom. Nakon novog neriješenog rezultata pred domaćom publikom protiv Veleža (1:1), remi ravan pobjedi sastav Dušana Jevrića izborio je na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović – Hase, gdje je tim iz Velike Obarske po treći put ove sezone odigrao 0:0.

Bod sa Koševa bio je dodatni motiv za fudbalere Mladosti koji su već u narednom kolu upisali svoju debitantsku pobjedu u Bh Telecom Premijer ligi, a u Bijeljini je savladan Rudar iz Prijedora sa 2:0.

Ipak, nakon ovoga trijumfa uslijedila je crna serija za ekipu iz Velike Obarske. U naredna četiri kola uspjeli su osvojiti tek jedan bod. Dva gostujuća poraza od Zvijezde i Viteza, te domaći remi s Travnikom bili su ništa naspram "šamara" koji je aktuelni šampion Željezničar "opalio" Jevrićevom timu na Gradskom stadionu upisavši visoku pobjedu u 4:0.


Poraz od želje kao da je stigao u pravo vrijeme, pa su fudbaleri Mladosti u želji da poprave loš dojam iz susreta sa Plavima slavili u lokalnom derbiju protiv Radnika sa 2:0. Ova pobjeda bila je tek trenutni bljesak, obzirom da je u naredne tri utakmice Mladost doživjela isto toliko poraza, od kojih je svakako najbolniji i najteži visok poraz od 6:0 protiv Širokog Brijega na Pecari.

Crnu seriju Semberci su okončali domaćim trijumfom nad Leotarom, a nakon poraza na gostovanju Zenici, miran "zimski san" obezbijeđen je minimalnom pobjedom na domaćem terenu protiv, ove sezone, odličnog Olimpica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilans Mladosti od 18 osvojenih poena nakon 19 odigranih kola nije zaliha koja je dovoljna da bi proljeće moglo proteći mirno i bez velikih turbulencija. Proljetni dio prvenstva imat će tri kola manje, a ukoliko novajlija želi sačuvati premijerligaški status, uprkos činjenici da su prvi dio prvenstva završili na 13. poziciji, s četiri boda više od Travnika i tri više od Rudara, za opstanak će zasigurno morati osvojiti najmanje isti broj poena kao i ove jeseni. 

Na kraju vrijedi istaći da je napad Mladosti bio drugi najneučinkovitiji. U dosadašnjem dijelu sezone fudbaleri ekipe iz Velike Obarske postigli su tek 16 golova, baš koliko i igrači Zvijezde iz Gradačca, dok su jedan gol manje zabili igrači trebinjskog Leotara.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.