Novi debakl Mešinog Sochauxa

Ligue 1

Novi debakl Mešinog Sochauxa

U pretposljednje dvije utakmice osmog kola Ligue 1, Auxerre je savladao Sochaux, dok su Brest i Ajaccio remizirali.

Sochaux, kojeg sa klupi vodi nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara Mehmed Baždarević, pretrpio je drugi uzastopni poraz ove sezone. Nakon što su u prošlom kolu na svom terenu sa visokih 6:2 nastradali od Rennesa, fudbaleri Sochauxa nisu mnogo bolje prošli ni na gostovanju kod Auxerrea, gdje su poraženi sa 1:4.

Maiga je već u drugoj minuti utakmice doveo Sochaux u prednost, ali to je otprilike bilo sve od ove ekipe u ovom susretu.

U šestoj minuti drugog poluvremena Traore je izjednačio na 1:1, a već u narednom napadu Oliech je postigao prvi od svoja tri gola za vodstvo domaćina. Oliech je potom pogađao još u 63. i 67. minuti, te postavio konačnih 4:1.

Brest je rezultatom 1:1 remizirao na svom terenu sa Ajacciom. Domaće je u vodstvo doveo Roux u 61. minuti, ali je samo pet minuta kasnije Socrier postavio konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.