Novi Pazar se provukao, BSK ispao iz lige

Jelen Superliga Srbije, 30. kolo

Novi Pazar se provukao, BSK ispao iz lige

Edmir Škorić

Nogometaši BSK Borče ispali su iz Jelen Superlige Srbije nakon što nisu uspjeli da savladaju OFK Beograd u gostima.

BSK je odigrao 1:1 u Beogradu. Poveli su gosti već u 11. minuti golom Ajkovića, ali je Pavlovski u 33. izjednačio na 1:1 BSK je zavio sa 30 bodova na 15. mjestu, a isti broj bodova ima i Novi Pazar, no zbog boljeg međusobnog omjera Pazarci su ostali u ligi.

Novi Pazar je poražen u Kuli sa 2:0, a golove za Hajduk postigli su Veselinović i Vuković. Derbi 30. kola igrali su Vojvodina i Zvezda u Novom Sadu, a domaćin je bio ubjedljiv i na kraju slavio sa 3:0. Oumaru iz penala, Alivodić i Trajković su tresli mrežu gostiju iz Beograda.

Bod spasa Radnički iz Kragujevca osvojio je u gostima kod Javora (1:1), a strijelac za Kragujevčane bio je nekadašnji napadač Slavije Darko Spalević.

U posljednjem susretu sezone Partizan od 19 sati igra protiv Spartaka iz Subotice. To je više revijalna utakmica jer je Partizan ranije osigurao naslov prvaka, a Spartak miran u sredini tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.