Novi Pazar traži reakciju FSS zbog transparenta 'Biće rata'

Dvostruki aršini?

Novi Pazar traži reakciju FSS zbog transparenta 'Biće rata'

FK Novi Pazar saopštio je da očekuje hitnu reakciju Disciplinske komisije FS Srbije i svih organa koji vode fudbal u Srbiji, nakon skandaloznog ispada navijača Rada na današnjoj prvenstvenoj utakmici u Beogradu u kojoj je domaći sastav slavio sa 1:0.

Najvatreniji navijači tima sa Banjice danas su istakli transparent "Biće rata", a tokom meča sa Pazarcima uzvikivali su nacionalističke parole i palili zastave.

"Sudija i delegat utakmice morali su zbog toga da zaustave susret. Da se ovo desilo u Novom Pazaru vjerovatno bi se do sada proglasila vanredna situacija. Očigledno je da, kada je u pitanju Novi Pazar, aršini su sasvim drugačiji i sve je strašno kada mi nešto uradimo i sasvim je normalno da budemo kažnjeni pola prvenstva bez publike. Ako se Savez ogluši na ovaj alarmantni transparent i ne izrekne disciplinske mjere, obratićemo se organima FIFA", navodi se u saopštenju FK Novi Pazar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.