Novi poraz Hadžibegićevog Arlesa

La Ligue 1

Novi poraz Hadžibegićevog Arlesa

Večeras je odigrano pet susreta 18. kola fudbalskog prvenstva Francuske u kojima je Arles, bh. stručnjaka Faruka Hadžibegića, pretrpio novi poraz.

Faruk Hadžibegić ima gotovo nemoguću zadaću pred sobom, a to je spašavanje Arlesa od ispadanja. Situacija se dodatno pogoršala, nakon što je ekipe iz Avignona pretprila i 13. poraz ove sezone na gostovanju kod St. Ettienea rezultatom 2:0.

Najtrofejnija francuska ekipa došla je do pobjede golovima u samo dvije minute. Prvo je u 51. minuti Batlles pogodio za 1:0, a već u narednom napadu Riviere je povisio na 2:0. Sve nade u eventualni preokret Arlesa su nestale kada je u 58. minuti crveni karton dobio Piocelle.

Montpellier je remizirao 1:1 na svom u susretu protiv Auxerrea. Domaći su došli u prednost u 59. minuti golom Belhanda, ali je Auxerre došao do poravnanja i boda golom Traorea.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić proveo je na terenu svih 90 minuta, a pred kraj prvog poluvremena dobio je žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.