Novi poraz Marseilla

La Ligue

Novi poraz Marseilla

Aktuelni prvak Francuske, Olympique de Marseille, pretrpio je i drugi poraz u prva dva kola fudbalskog prvenstva Francuske.

Ekipa trenera Didiera Deschampsa u prvom je kolu poražena od Caena, a u ovom od Valenciennesa (2:3). Gael Donic je doveo domaće u vodstvo sjajnim volejom u 47. minuti, a potom je na scenu stupio Gregory Pujol te sa dva gola u 53. i 62. minuti zapečatio sudbinu aktuelnih prvaka, koji su do kraja susreta uspijeli samo smanjiti, a strijelci su bili Taye Taiwo iz penala i Andre Ayew.

Spomenimo i da je utakmica između Monaca i Montpelliera našeg kapitena Emira Spahića odgođena zbog jake kiše koja je natopila teren u Kneževini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.