Novi poraz na pripremama: Al Wahda bolja od Sarajeva

Prijateljski meč u Austriji

Novi poraz na pripremama: Al Wahda bolja od Sarajeva

Fudbaleri Sarajeva danas su u austrijskom Volkemarktu odigrali novu pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone u BHT Premijer ligi BiH.

Izabranici Almira Hurtića odmjerili su snage protiv Al Wahda, a na kraju više razloga za slavlje imao je klub iz Saudijske Arabije koji je pogotkom u finišu utakmice slavio s minimalnih 1:0 protiv Sarajeva. 

Al Wahda je već u desetoj minuti bila u prilici da dođe do prednosti. Nakon dosuđenog jedanaesterca udarac sa bijele tačke je uspio odbraniti golman Pavlović, a odgovor je stigao već u naredne tri minute kada su zaprijetili Rustemović i Duljević. 

Tim sa Koševa je na sve načine pokušavao postići pogodak, a veliku priliku u 33. minuti je propustio novajlija Crnkić čiji udarac je otišao pored gola. Do kraja poluvremena dobre šanse su imali još Balić i Ahmetović, međutim promjene rezultata na semaforu nije bilo. 

U drugom dijelu utakmice igralo se većinom između dva kaznena prostora. Sarajevo je pokušavalo da dođe do vodstva, međutim na kraju je više sreće imala Al Wahda koja u 75. minuti poslije pogotka sa bijele tačke dolazi do minimalnog vodstva. To je ujedno bio i jedini pogodak na utakmici.

Stručni štab Sarajeva u ovoj utakmici nije mogao računati na Kovačevića, koji je poslije zadobivene povrede koljena otputovao nazad u Sarajevo, gdje će biti podvrgnut detaljnim liječničkim pregledima. 

Pripremna utakmica:

Al Wahda - Sarajevo 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Hodžić (od 74. Kadušić), Almir Bekić (od 74. Mihojević), Balić, Novaković, Rustemović, Sarić, Ćetković (od 71. Anđušić), Duljević (od 71. Hebibović), Crnkić i Ahmetović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi