Novi poraz PSV Eindhovena, Twente rutinski protiv Brede

Eredivisie Holandije

Novi poraz PSV Eindhovena, Twente rutinski protiv Brede

Nakon iznenađujućeg poraza u prošlom kolu, PSV Eindhoven doživio je novu blamažu, ovog puta na gostovanju kod Heerenveena.

Domaći tim trijumfovao je rezultatom 3:0, i tako se učvrstio na šestom mjestu na tabeli Eredivisie. Basacikoglu je domaće doveo u vodstvo nakon pola sata igre, da bi posao u drugom dijelu golovima u finišu zaključili Van La Parra i Finnbogason.

Twente je novim gostujućim bodovima osvojenim protiv Brede opasno ugrozio drugo mjesto na kojemu se trenutno nalazi Feyenoord. Gutierrez je u finišu prvog poluvremena Twente doveo u vodstvo, a tačku na i stavio je Tadić pogotkom za 2:0.

Cambuur je na gostovanju kod davljenika Nijmegena došao do boda, a meč je okončan rezultatom 1:1. Dijkstra je pogodio za goste, a dok je jedini pogodak za domaćina postavio Castillion iz penala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.