Novi porazi Bayerna i Stuttgarta
Borussiansi slave novu pobjedu

Borussija najbliža Mainzu

Novi porazi Bayerna i Stuttgarta

M. Maksimović

Nakon sedam odigranih kola u Bundesligi, na vrhu tabele je Mainz, Borussia Dortmund ima tri boda manje, a muđu prvih pet su Hannover, Freiburg i Hoffenheim. Definitivno neočekivano, baš kao što je neočekivano da su na dnu tabele Schalke, Stuttgart, da je Bayern na 12.mjestu. Danas su nove poraze upisali  upravo Stuttgart i Bayern.

Bayern je treći prvenstveni poraz doživio u velikom derbiju igranom u Dortmundu.Borussija je povela u 52.minuti kada nakon ubacivanja iz auta i intervencije Demichelisa lopta dolazi do Lucasa Barriosa. Barrios šutira iz pomoć Badstubera vara Butta. Devet minuta kasnije sve je riješeno. Demichelis je igrao rukom a Nuri Sahin postiže prekrasan gol iz slobodnog udarca.

Eintracht je protiv Stuttgarta poveo već u 18.minuti preko Gekasa koji odlično reaguje pored statične odbrane domaćih. U 68.minuti je opet loše reagovala odbrana Stuttgarta a nakon kornera gol je postigao Chris. U situacija koja je blizu raspada sistema DelPierre krvnički starta na Patricka Ochsa. Sa igračem manje Stuttgart je do kraja preko Pogrebnyaka ublažio poraz.

Bayer i Werder su remizirali u utakmici punoj preokreta. Bayer je vodio 1:0 (Helmes,16) Werder je preokrenuo (Almeida 52,Marin 62), a bod apotekarima je osigurao Derdiyok 12 minuta prije kraja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.