Novi prijateljski meč Salzburga i novi gol Prevljaka

Austrijanci bolji od Rizespora

Novi prijateljski meč Salzburga i novi gol Prevljaka

Bh. napadač Smail Prevljak se našao u startnoj postavi Salzburga za prijateljski meč protiv Rizespora koji je njegova ekipa dobila rezultatom 5:2.

Prevljak je očigledno i u dresu svog Salzburga nastavio tamo gdje je stao prošle sezone na posudbi u Mattersburgu, pa se i na ovoj utakmici upisao za strijelce.

Salzburg je poveo golom Wolfa u 22. minuti, da bi samo dvije minute kasnije bilo 2:0. Strijelac gola je bio Prevljak koji golmanu turskog kluba nije ostavio nikakve šanse pošto je uputio sjajan udarac.

Ipak, do poluvremena Rizerspor uspijeva izjednačiti. Prvo je Saymak u 28. minuti pogodio za 2:1, da bi rezultat prvog dijela (2:2) postavio Muriqi u 39. minuti.

Salzburg, međutim, u 58. minuti ponovo vodi nakon drugog gola Wolfa, da bi u finišu, u 85. minuti, Minamino sjajnu akciju krunisao golom za 4:2. Konačnih Salzburg - Rizespor 5:2 postavio je Daka u 90. minuti.

I doskorašnji fudbaler Slobode Darko Todorović je danas upisao novi nastup za Salzburg pošto se našao u startnih 11 protiv Rizespora.

Top Komentari

Jasmin.bosnjic
Redakcijo molim da oslovljavate Darka Todorovica kao standardnog reprezentativca,koji ce na deanom beku da vlada suvereno narednih 10 godina. Hvala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi