Novi skandal sa namještanjem u Španiji

Novi skandal sa namještanjem u Španiji

Novi skandal sa podmićivanjem igrača u drugoj fudbalskoj ligi Španije izašao je na vidjelo nakon izjava igrača Castellona za list El Mundo. 

Neimenovana grupa igrača španskog drugoligaša Castellona priznala je kako im je uoči susreta sa Realom iz Zaragoze ponuđen novac kako bi izgubili utakmicu. Susret je odigran 11. aprila i na kraju je rezultat bio 1:1. 

Nakon dvoboja igrači koji su primili "nemoralnu ponudu" povjerili su se treneru Pacu Herreri, koji je svojevremeno bio pomoćnik menadžeru Liverpoola Rafaelu Benitezu na sadašnjoj dužnosti i ranije dok je bio za kormilom Valencije. 

Uprava Castellona sve je prijavila Fudbalskom savezu Španije koji je odmah pokrenuo istragu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.