Novi šok za Bilićev Lokomotiv: Volga slavila u Moskvi

Ruska Premier liga, 19. kolo

Novi šok za Bilićev Lokomotiv: Volga slavila u Moskvi

Edmir Škorić

Nakon tri vezane pobjede činilo se da se Lokomotiv vraća tamo gdje pripada - na vrh - ali usijedio je novi šok.

Izabranike bivšeg hrvatskog selektoa Slavena Bilića na Lokomotiv stadionu u Moskvi iznenadila je Volga, koja je slavila s 1:0 i stigla do zlatnih bodova u borbi za opstanak.

 

Šamil Asildarov je u 39. minuti zabio za vodstvo gostiju iz Novgorda, a taj se pogodak na kraju ispostavio i pobjednički. 

 

Volgi je ova pobjeda prva nakon četiri utakmice, od kojih su, izuzmemo li poraz od Zenita, tri završene neriješenim rezultatom. 

 

Sutra su na programu dueli Tereka i Dinama, odnosno CSKA i Mordovije. U pondjeljek se igraju dva derbija (Rubin - Spartak, Zenit  Anži). 

 

Ruska Premier liga, 19. kolo:

Lokomotiv - Volga 0:1 (Asildarov 39)

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.