Novi trijumf Španije

Kvalifikacije za EP 2012

Novi trijumf Španije

M. Šljivak

Nogometaši reprezentacije Danske gostujućom pobjedom na Kipru od 4:1 došli su na korak od plasmana na Euro.

Već nakon 22. minute igre Danska je imala četiri gola prednosti nad Kiprom. Pogađali s redom Jacobson u 7. minuti za 1:0, Romedahl u 11. minuti je povećao na 2:0, da bi treći gol Danci postigli u 20. minuti preko Krohn-Dehlija.

U 22. minuti na 4:0 svojim drugim golom povećava Dennis Romedahl. Kipar je golom Avrama u 45. minuti smanjio rezultat na 4:1 što će se ispostaviti kao konačan rezultat ovog susreta.

U drugom susretu ove grupe Portugal i Island su svoj susret započeli od 22 sata.

Grupa I

Španci su u okviru grupe I gostovali u Češkoj, te su upisali sigurnu pobjedu od 2:0. Poveli su nakon šest minuta igre golom Mate, da bi na 2:0 povećao Xabi Alonso u 23. minuti. 
To je bio konačan rezultat ove utakmice.

Drugi susret ove grupe igra se sutra kada se sastaju Lihtenštajn i Škotska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.