Novi trijumfi Drine i Podrinja

Prva liga RS, play-off

Novi trijumfi Drine i Podrinja

D. Vejo

U okviru šestog kola play-off faze Prve lige Republike Srpske pored banjalučkog Borca, pobjede su još ostvarili Drina i Podrinje.

Zvorničani su juče gostovali u Prijedoru, ekipi Rudara koja u posljednje vrijeme igra ispod svakih očekivanja. Drugo mjesto na tabeli polako im izmiče, a ekipa Mile Lazarevića iz meča u meč igra sve bolje.

Utakmica je praktično završena u prvom poluvremenu. Igrao se 12. minut kada Stefan Stojanov dovodi Drinu u vodstvo, a na kraju će se ispostaviti da postavlja i konačan rezultat. Do isteka prvih 45 minuta, promjene rezultata u Prijedoru nije bilo.

Nastavak je donio nešto ofanzivniju igru domaćina. Pokušavali su Prijedorčani da stignu do remija, ali nije išlo.

U narednom kolu, Rudar će biti gost Kozari u Gradišci, dok će Drina otputovati u Derventu, na noge tamošnjem Tekstilcu.

Sedmo kolo igra se već u subotu.

Drugi susret, bio je onaj gdje su snage odmjerili Podrinje i Tekstilac. Tim iz Janje po ko zna koji put je pokazao kvalitet pa je tako na kraju slavio minimalnim rezultatom (1:0).

Jedini gol na meču postigao je Cvijetin Pavić u 44. minuti igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi