Novi ugovor kao nagrada: Vrančić u Paderbornu do 2016.

Super Mario ostaje u Istočnoj Vestfaliji

Novi ugovor kao nagrada: Vrančić u Paderbornu do 2016.

Mario Vrančić, fudbaler Paderborna koji je svojim golom i asistencijom donio veliku pobjedu ovom timu kojom se tim iz Istočne Vestfalije po prvi put u svojoj historiji plasirao u Bundesligu, produžio je ugovor sa svojim klubom do 2016. godine.

Ovaj ugovor stigao je kao nagrada za sjajne igre 25-godišnjeg veznjaka u ovoj sezoni (5 golova, 10 asistencija), a u novom članu Bundeslige sjajnog veznjaka željeli su zadržati u kadru pred svoju debitantsku sezonu u najjačem njemačkom fudbalskom rangu. 

"Sretni smo što smo Marija dobili na još dvije godine. Pregovori oko produženja trajali su već nekoliko mjeseci, a protekli su uz mnogo međusobnog poštovanja obje strane", rekao je Michael Born, sportski direktor.

"Mariju uvijek možete odigrati loptu, uvijek je u pravoj poziciji, te je jako jak na lopti, a u posljednje vrijeme izradio je dodatnu sposobnost da je opasan po gol. kroz plasman u Bundesligu siguran sam da je napravio korak u svojoj karijeri", rekao je André Breitenreiter, trener Paderborna, gotovo ponovivši riječi Asifa Šarića kojima je bh. trener u stručnom štabu ovoga kluba u razgovoru za SportSport.ba opisao igračke kvalitete Marija Vrančića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.